Per portion: 324 kalorier 13 g fett 36 g protein

Ingredienser: 3 msk jungfruolja
3 msk hackad färsk basilika
1 msk hackad färsk mejram
1 tsk salt
Raps eller olivolja
1 röd paprika, halverade på längden
1 liten aubergine, skuren i omgångar
1 medelstora zucchini, halverade på längden
1 msk rödvinsvinäger
1 medelstor röd lök, skuren i 1/2-inch-thick omgångar
4 plommontomater, halverade på längden
4 benfritt, skinn kycklingbröst, (ca 1 1/4 pounds), trimmas och anbud borttagna (se not)
1/4 tsk nymalen peppar

Tillagning Värm grillen till en medelhög temperatur. Kombinera olja, basilika, mejram och salt i en liten skål och lägg över 1 matsked av blandningen i en annan liten skål. Pensla båda sidor av paprika, aubergine, zucchini, tomat och lök bitar med matlagningolja. Grilla grönsaker, vänd en gång, tills den är mjuk , ca 5 minuter per sida för peppar, 4 minuter per sida för aubergine och zucchini och 3 minuter per sida för tomater och lök. Pensla matskeden av örtblandningen på båda sidorna av kycklingen och strö över peppar. Grilla kycklingen tills den är genomstekt och inte längre rosa i mitten, 4-5 minuter per sida. Lägg under tiden över de grillade grönsakerna på en skärbräda och hacka i bitar. Gå tillbaka till skålen och blanda med vinäger och den resterande örtblandningen. Servera!
Recept från: eatingwell.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *